درمان کیست مویی

کیست مویی نوعی مشکل است که در آن فولیکول‌ های مو و آلودگي ها به داخل پوست وارد شده و تشکیل یک کیست را می دهند. این بیماری رواج نسبتا زیادی دارد و افراد زیادی را درگیر می کند.

جراحی کیست مویی توسط خانم دکتر عارف انجام می شود. اگر به دنبال جراح کیست مویی در کرمان هستید بهترین پزشکی که می توانید به او مراجعه کنید خانم دکتر عارف است که با پیشرفته ترین و جدید ترین تکنولوژی ها برای درمان شما اقدام می کند.

کیست مویی چیست؟

اگر این سوال برای شما هم پیش امده که کیست مویی چیست؟ در این بخش به پاسخ آن می رسید. این بیماری در واقع سوراخی است که در پوست ایجاد شده و دلیلی ایجاد آن هم، ورود مو و آلودگي و گرد و غبار به داخل آن است. این موارد سبب می شود که درون سوراخ چرک جمع شده و تبدیل به کیست شود.

این بیماری اغلب در ناحیه ساکروم یا شکاف بالای باسن دیده می شود ولی امکان به وجود آمدن آن در قسمت های دیگر بدن هم وجود دارد. به عنوان مثال ممکن است این مشکل در زیر بغل، ناف یا قسمت بالای ناحیه شرمگاهی هم ایجاد شود.

وارد شدن آلودگی ها به داخل این سوراخ باعث می شود که آبسه روی پوست ایجاد شود و باعث عفونت شود. اين عفونت در صورتی که نادیده گرفته شود، پیشرفت کرده و به قسمت های دیگر بدن و مجاری سینوسی کمر وارد می شود و ایجاد مشکل می کند.

 

آبسه هایی که توسط این بیماری ایجاد می شوند، پر از چرک و دردناک هستند و بوی بدی هم دارد. معمولا در بیشتر موارد این بیماری در آقایان ایجاد می شود و تا حدودی می توان گفت دلیل اصلی آن بی تحرکی و نشستن زیاد است.

درد این کیست بسیار زیاد است و دلیل اصلی آن وجود عفونت در داخل کیست است که با بی اعتنایی گسترش پیدا کرده و درد آن هم بیشتر می شود. این کیست ها تا زمانی که تخلیه نشوند، باقی می مانند و بهترین راه برای تخیله آن هم، جراحی است. یکی از بهترین روش های درمان، لیزر است که لیزر کیست مویی کرمان، توسط خانم دکتر عارف انجام می شود.

دلایل ایجاد کیست مویی

تعدادی کیست مویی در رکنار هم

بر خلاف تحقیقاتی که برای علل بروز کیست مویی انجام شده است ولی تاکنون پزشکان نتوانسته اند دلیل اصلی و قطعی ایجاد کیست مویی را بدانند. معمولا ترکیب چند مشکل و بیماری باعث به وجود آمدن کیست مویی می شود. در ادامه چند عامل که در ایجاد کیست مویی موثر هستند را شرح می دهیم. همچنین برای جراحی کیست مویی بهترین روش لیزر است که توسط دکتر جراح کیست مویی کرمان، خانم دکتر عارف، انجام می شود.

بلوغ

شاید بی ربط به نظر برسد، ولی باید بگوییم از مهمترین عواملی که در ایجاد کیست مویی موثر هستند، بلوغ است. بلوغ با تغییرات ساختاری و ترشح هورمون های جنسی همراه است.

این تغییرات ناگهانی می تواند باعث شود بدن تحت تاثیر هورمون ها، تغییرات و مشکلاتی را تجربه کند. یکی از این تغییرات رشد موهای زائد است. چون این موها به تازگی رشد کرده اند تحت تاثیر تغییرات هورمونی ممکن است در جهت عکس رشد کرد و به جای خارج شدن از پوست، به داخل پوست وارد شوند و رشد آن ها در زیر پوست کیست مویی ایجاد کند.

 

نشستن های طولانی مدت

این بیماری در افرادی که مدت طولانی می نشینند هم به شکل گسترده دیده می شود. بنابراین افرادی که شغل های کم تحرک دارند و مجبورند روزانه ساعت های طولانی را نشسته کار کنند بر اثر افزایش اصطکاک در قسمت نشیمنگاه کیست مویی روی پوست آن ها تشکیل می شود. شغل هایی مثل رانندگی، کارمندان، منشی، کارهای کامپیوتری و تایپ از جمله شغل هایی هستند که خطر بروز کیست مویی را افزایش می دهند.

دلایل ژنتیکی

از مهم ترین عوامل که باعث ایجاد کیست مویی می شود، عوامل ارثی و سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری است. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است بسیار گسترده بوده و توانسته عوامل ارثی در به وجود آمدن کیست مویی را تایید کند. معمولا اگر در خانواده ای فردی به کیست مویی مبتلا شده باشد، امکان ابتلای دیگر اعضای خانواده تا 30 درصد افزایش پیدا می کند.

چاقی

کیست مویی وخیم

چاقی مضرات فراوانی دارد و از دلایل به وجود آمدن کیست مویی هم به شمار می رود. چاقی با کم شدن تحرک رابطه مستقیم دارد و همین عامل باعث ایجاد کیست مویی می شود. دلیلی دیگری که رابطه میان چاقی و کیست مویی را شامل می شود این است که افراد چاق تعریق زیادی دارند و این تعریق به خصوص در ناحیه گودی باسن ایجاد کیست مویی می کند.

پر مو بودن

از دیگر دلایل ایجاد کیست مویی پر مویی افراد است. زمانی که یک فرد موهای پر پشتی دارد سبب می شود تا موها نتوانند خود را به سطح پوست برسانند در نتیجه در زیر پوست شروع به رشد می کنند. هرچه رشد این موها بیشتر شود کیست بزرگ تر و دردناک تر شده و کلفتی و ضخیم بودن مو هم در افزایش درد و عوارض بیماری، موثر است. در مردان چون موهای زائد ضخیم تر و بیشتری وجود دارد، احتمال ابتلا به بیماری هم افزایش پیدا می کند.

از جمله دلایل دیگری که باعث بروز کیست مویی می شود می توان به عدم رعایت بهداشت، استفاده از لباس های تنگ و وجود سوراخ مادر زادی در قسمت بالای باسن اشاره داشت.

جلوگیری از ایجاد کیست مویی

همانطور که دلایل ایجاد این بیماری را نام بردیم، لازم است روش هایی که از بروز کیست مویی جلوگیری می کنند را هم بررسی کنیم.

اولین عاملی که نیاز به توجه و رسیدگی ویژه دارد، رعایت بهداشت است. رعایت بهداشت در مرحله اول شامل شیو کردن به صورت مرتب یا لیزر موهای زائد باید باشد. بلند شدن بیش از حد موهای زائد می تواند سبب ایجاد کیست مویی شود.

اگر تجربه ابتلا به کیست مویی داشته اید، پس از درمان بهتر است ناحیه را مداوم با شوینده های ملایم و مخصوص شستشو دهید تا تمیزی و نظافت در آن ناحیه رعایت شود و امکان ورود آلودگی ها به داخل پوست وجود نداشته باشد. حتما پس از شستشو، ناحیه را به خوبی با دستمال تمیز خشک کنید.

مورد بعدی برای پیشگیری از این مشکل، این است که اگر شما می دانید شغل شما به نحوی است که مدام نیاز به نشستن دارید و باید ساعات طولانی را بنشینید، مدام حالت خود را تغییر دهید و هر یک ساعت یکبار از جای خود بلند شده و کمی راه بروید.

از لباس های تنگ و لباس هایی که جنس پلاستيکی دارند، استفاده نکنید. این لباس ها به راحتی عرق کرده و آلودگی را به خود جذب می کنند. بهترین جنس پارچه برای لباس، نخ است.

درمان کیست مویی

کیست مویی در کمر

تنها روشی برای درمان بیماری کیست مویی وجود دارد، جراحی است. جراحی کیست مویی انواع مختلفی دارد که هر کدام به روشی انجام می شوند. در ادامه به توضیح هر کدام از این روش ها خواهیم پرداخت.

روش های جراحی کیست مویی شامل جراحی های باز و بسته است. در روش سنتی، پزشک محل کیست را با تیغ برش می زند و کیست و بخشی از بافت اطراف آن را حذف می کند. با توجه به سایز کیست و محل جراحی و شدت علائم پزشک ممکن است زخم را باز گذاشته تا به شکل طبیعی ترمیم شود و یا بخیه بزند. این مسئله به تشخیص و صلاحدید پزشک وابسته است.

جراحی باز کیست مویی

روش سنتی جراحی شامل دو نوع جراحی مختلف است که اولین روش به نام جراحی باز شناخته می شود. این عمل به این صورت است که پزشک یک برش روی کیست ایجاد کرده و محتویات داخل آن را تخلیه می کند. سپس زخم را پانسمان کرده و باید مراقبت های لازم و تعویض پانسمان پس از جراحی مداوم انجام شود.

جراحی بسته کیست مویی

روش سنتی بعدی برای جراحی کیست مویی، روش بسته است. در این روش هم پزشک کیست را با تیغ برش می زند ولی نحوه برش زدن به صورت بیضی است. تمامی محتویات چرک و عفونت و فولیکول‌ های مویی از داخل کیست تخلیه شده و سپس پزشک، با بخیه زخم را می بندد.

این روش ممکن است سبب عفونت یا بازگشت بیماری پس از جراحی شود. از همین جهت پزشک آنتی بیوتیک هایی را برای مصرف پس از جراحی تجویز می کند. در این روش نسبت به روش باز، بیمار زودتر به زندگی عادی بر می گردد و زخم زودتر بسته می شود. ولی در روش باز، دوره نقاهت بیماری طولانی تر بوده و نیاز به مراقبت بیشتری دارد و حدود 6 تا 8 هفته طول می کشد تا زخم به طور کامل درمان شود.

جراحی پلاستیک کیست مویی

کیست مویی

روش بعدی جراحی کیست مویی، جراحی پلاستیک است که با نام فلپ کیست هم شناخته می شود. این روش معمولا برای کیست هایی استفاده می شود که بسیار حاد و گسترده شده باشند و امکان درمان با سایر روش ها وجود نداشته باشد. این روش به این صورت است که کیست و پوست اطراف آن کامل برداشته می شود و سپس از پوست های سالم اطراف یا دیگر نقاط بدن، برای پوشاندن محل حذف شده استفاده می کنند و سپس آن را بخیه می زنند.

این روش جراحی نیاز به دو شب بستری در بیمارستان پس از انجام عمل دارد و بخیه های آن پس از دو هفته باید کشیده شوند.


شما می توانید از دکتر فریبا عارف متخصص جراحی عمومی با 25 سال سابقه جراحی،هیئت درمانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان،عضو انجمن علمی لیزر ایران با بیش از هزاران عمل موفق در زمینه عمل های جراحی عمومی در زمینه های زیر کمک بگیرید.


 

سوالات متداول

  • آیا خونریزی و ترشحات بعد از عمل طبیعی است؟

    اگر جراحی شما به شکل ستتی انجام شده باشد، بله ممکن است تا مدتی ترشح و خونریزی از محل زخم داشته باشید ولی در عمل لیزری به این دلیل که رگ های خونی اطراف کیست سوزانده می شود، میزان خونریزی بسیار کم است یا اصلا وجود ندارد.

  • آیا کیست مویی خطرناک است؟

    در صورتی که بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده و درمان شود، هیچگونه خطری سلامت بیمار را تهدید نمی کند. ولی اگر نسبت به درمان آن بی اعتنایی شود، عوارض شدیدی در پی خواهد داشت.

  • عدم درمان کیست مویی چه پیامدهایی در پی دارد؟

    برخی از انواع کیست مویی ممکن است غده های سرطانی باشند که باید توسط پزشک تشخيص داده شوند و در صورت عدم درمان، ممکن است این بیماری به نقص عضو یا حتی مرگ بیمار منتهی شود.

    به غیر از آن درمان نکردن کیست مویی باعت می شود درون آن پر از چرک و عفونت و مو شود و علاوه بر درد و آبسه در ناحیه، بر بافت بدن هم آسیب وارد کند. همچنین در صورت پیشرفت بیماری، آبسه می ترکد و ممکن است سبب عفونت های خونی شود.

  • آیا امکان درمان خود به خودی کیست مویی وجود دارد؟

    خیر، همچین چیزی ممکن نیست. به علاوه ممکن است با عدم درمان و توجه، وخامت بیماری بیشتر شود.

  • قیمت جراحی کیست مویی چقدر است؟

    معمولا هزینه جراحی کیست مویی بستگی به شدت ییماری دارد و پزشک آن را تعیین می کند. ولی جراحی کیست مویی در کرمان توسط خانم دکتر عارف به روش لیزری و با قیمت مناسب و کیفیت بالا انجام می شود.

جهت رزرو نوبت از طریق تماس تلفنی یا بصورت آنلاین کلیک نمایید

اولین دیدگاه را بنویسید

درخواست رزرو نوبت

جهت رزرو نوبت لطفا فرم زیرا تکمیل نمایید

ساعت کاری پزشک:

شنبه-16:00 - 20:00

|

دوشنبه-16:00 - 20:00

|

چهارشنبه-16:00 - 20:00

"(الزامی)" indicates required fields